FOTOGRAAF

 

In 2004 kocht ik mijn eerste digitale spiegelreflexcamera, een 'Canon EOS 300D'. Nog onwennig en niet wetende wat alle instellingen deden, maakte ik mijn eerste foto's met deze camera. De jaarlijkse vakanties, de eerste foto's van de kinderen en dat was het wel zo'n beetje.

Langzaam aan werd de interesse voor fotografie groter...

...en in 2012 besloot ik de camera in te ruilen voor een 'Canon EOS 550D'.
Inmiddels is het een kleine uit de hand gelopen hobby geworden. Na aanschaf van een goed statief en enkele lenzen kocht ik eind 2014 een 'Canon EOS 70D'. Een pracht van een camera die qua performance, opties en technieken net weer wat meer in huis had dan de 'instap' modellen.
In 2018 ruilde ik deze camera in voor de 'Canon EOS 5D Mark IV'. Dit is toch wel een pareltje.
Ik kan mijzelf toch wel een 'buitenfotograaf' noemen. Ik vind het met name leuk om landschapsfoto's te maken en de prachtige skylines van steden te fotograferen. Ook vind ik het heerlijk om door de bossen te struinen en hier prachtige lanen tijdens zonskopkomst vast te leggen. Ook is er sinds kort de interesse van het fotograferen van dieren in het wild bij gekomen. Denk hierbij aan vossen en diverse soorten vogels.

Fotografie leert je om te kijken...

Op al mijn foto's zit copyright. Dat houdt in dat u eerst toestemming aan mij moet vragen voor gebruik van mijn foto's op het internet of ander commercieel gebruik. De foto's op mijn website hebben een lagere resolutie dan het origineel en zijn alleen geschikt voor weergave op het internet en niet van de goede kwaliteit als het origineel. Voor meer informatie omtrent een foto kunt u altijd contact met mij opnemen.

 

 

Patrick Rodink

Camera Canon EOS 5D Mark IV
DJI Mavic Mini
LenzenCanon EF 17-40mm f/4.0 USM
Canon EF 50mm f/1.8 II
Canon EF 24-105mm f/4.0 L IS USM
Canon EF 70-200mm f/2.8 IS USM
Sigma 150-600mm f/5.0-6.3 DG OS HSM Contemporary
Sigma 105mm f/2.8 EX DG OS HSM Macro
 
 
AccessoiresBenro Flex Statief A2970F
Canon Speedlite 430EX II
Benro filterset
Mini Pioneer studio flitsers
Triggerset Pixel Pawn TF-361
 
Bewerkingssoftware Adobe Photoshop CC 2023
Adobe Lightroom Classic CC 12.0.x
Nik Collection 5.2.x
Luminar 4 en Neo
 

werkaandemuur