Profiel

In 2004 kocht ik mijn eerste digitale spiegelreflexcamera, een 'Canon EOS 300D'. Nog onwennig en niet wetende wat alle instellingen deden, maakte ik mijn eerste foto's met deze, voor die tijd, prachtige camera.
Rond 2010 raakte ik wat uitgekeken en belandde de camera in de kast.

Het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan...

...en in 2012 pakte ik de draad weer op. De 'Canon EOS 300D' ruilde ik in voor een 'Canon EOS 550D'.
Met deze camera heb ik heel wat, voor mijn doen, prachtige foto's geschoten waarvan je er op deze website nog enkele terug vindt.
Inmiddels is het een kleine uit de hand gelopen hobby geworden. Na aanschaf van een goed statief en enkele lenzen heb ik eind 2014 een 'Canon EOS 70D' aangeschaft. Een pracht van een camera die qua performance, opties en technieken net weer wat meer in huis heeft dan de 'instap' modellen.
Ondanks het feit dat dit een prachtige camera is maar ik toch tegen beperkingen aanliep, zoals het fotograferen van mijn dochter tijdens het turnen in een sporthal, was ik toch op zoek naar een camera die nog meer in huis had. Je komt dan al snel in de full frame camera's uit. Dat is dan ook de reden waarom ik nu fotografeer met de 'Canon EOS 5D Mark IV'. Dit is toch wel een pareltje. Het kost wat, maar dan heb je ook wel wat.
Ik vind het met name leuk om landschapfoto's, stad en architectuurfoto's te maken, maar vind alle vlakken van fotografie erg boeiend. Helaas ontbreekt het zo nu en dan aan tijd om er op uit te trekken om mooie foto's te maken.

Fotografie leert je om te kijken...

Naast het maken van foto's vind ik het ook erg leuk om foto's te bewerken. Dat is ook al een hobby op zich.
Het bewerken van foto's gaat bij mij tot het iets bijstellen van contrast en licht, tot het wat zwaarder bewerken van foto's om deze nog meer te laten vertellen dan ze al doen na opname. Ook bewerk ik foto's in de vorm van panorama's. Deze maak ik uit meerdere geschoten foto's. Ook bewerk ik foto's middels Digital blending (het samenvoegen van verschillende delen uit twee of meer dezelfde foto’s met verschillende belichtingen) of zet ik ze om naar zwart/wit.

 

Op al mijn foto's zit copyright. Dat houdt in dat u eerst toestemming aan mij moet vragen voor gebruik van mijn foto's op het internet of ander commercieel gebruik. De foto's op mijn website hebben een lagere resolutie dan het origineel en zijn alleen geschikt voor op het internet en niet van de goede kwaliteit als het origineel. Voor meer informatie omtrent een foto kunt u altijd contact met mij opnemen.

Profiel

Patrick Rodink

 

Naam: Patrick Rodink

Woonplaats: Apeldoorn

Geboortedatum: 02-11-1971

 

 

 

 

Mijn camera's

Canon EOS 300D     Canon EOS 550D

Canon EOS 70D     Canon EOS 5D Mark IV